Waddenfonds dokt voor Spaarwater

Het project Spaarwater is het eerste landbouwproject dat een substantiële subsidie ontvangt uit het Waddenfonds. Het fonds heeft donderdag geld beschikbaar gesteld voor pilots tegen verzilting.

Het project zorgt voor behoud van zoet water in een zilte omgeving. Het project dat drie pilots behelst in locaties in Friesland, Noord-Holland en Groningen kreeg ruim een half miljoen euro toegekend uit het Waddenfonds.

Bij het zogeheten project Spaarwater werken LTO Noord, de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en Acacia nauw samen.

De pilotbedrijven staan in Pietersbierum, Borgsweer en Breezand. Naast een zoetwaterdrainage, waarbij het water niet wordt afgevoerd, maar behouden als zoetwaterlens, is er ook een proef met druppelirrigatie en druppelbemesting. De derde pilot richt zich op zouttolerante gewassen.

Oplossingen

Door de klimaatverandering en hogere zeewaterstanden neemt naar verwachting ook de verzilting toe. Met de pilots wordt gezocht naar oplossingen voor de verziltingsdruk. Het Waddenfonds kent aan het project Spaarwater een subsidie toe van € 587.937. De totale kosten van dit project bedragen € 1.469.842.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer