Natuurclubs Zuid-Holland: EHS aanleggen

De herijkte Ecologische Hoofdstructuur (EHS) in Zuid-Holland is onvoldoende groot om de achteruitgang van de natuur de stoppen.

Dat stellen Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland, Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Zuid-Hollands Landschap in een zienswijze op de herziening van de structuurvisie van provincie Zuid-Holland.

De organisaties roepen de provincie op om, ook nu het tijdelijk financieel tegen zit, vast te houden aan het doel om de achteruitgang van natuur te stoppen en te voldoen aan alle internationale verplichtingen.

Op de kaart

Om daar voor te zorgen is het van groot belang dat op korte termijn zo veel mogelijk van de EHS wordt gerealiseerd. Een aantal gebieden en ecologische verbindingen moeten weer terug op de kaart, vinden de natuurorganisaties.

Ook dringen ze er bij de provincie op aan om alles in het werk te stellen om de resterende EHS-opgave te realiseren in de periode tot 2027.

Verdwijnen

De natuur in Zuid-Holland staat al decennia lang onder grote druk en een kwart van de natuur dreigt uit de provincie te verdwijnen, zo beargumenteren de organisaties hun standpunt.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer