KNMI: juli warm, zonnig en droog

Juli was een bijzonder warme maand met veel zon en lange tijd weinig regen. Na een lange koude periode was dit de eerste maand die warmer is dan normaal, meldt het KNMI.

De vierde week van juli leverde zelfs een landelijke hittegolf op die zeven dagen duurde. Dat was de eerste in zeven jaar.

Het aanhoudend warme weer leverde deze maand een gemiddelde temperatuur op van 19,2 tegen 17,9 graden normaal. Daarmee komt juli bij de tien warmste maanden sinds het begin van de waarnemingen in De Bilt, weet het KNMI.

Zware buien

Lange tijd leek het erop dat juli een uitzonderlijk droge maand zou worden, maar de zware buien met name in het weekeinde van 27 juli maakten binnen enkele uren een einde aan de ergste droogte.

Zeer lokaal kwam ook op 23 juli in Brabant en Limburg heftig warmte-onweer voor waarbij in korte tijd 40 tot 50 millimeter viel. Grootschaliger waren de onweersbuien op 27 juli en de daaropvolgende nacht.

Verraderlijke windstoten

Op verschillende plaatsen viel toen meer dan 50 millimeter. De buien gingen bovendien vergezeld van verraderlijke windstoten, hagel en veel bliksem.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer