PfytoBac+verwerkt+restvloeistoffen
© Willem Dijkema

PfytoBac verwerkt restvloeistoffen

Tijdens de Agrifirm-demodag in Haaren demonstreerde Beutech Agro gisteren de Bayer PhytoBac. De met grond en stro gevulde kunststoffen bak verwerkt waswater en restanten spuitvloeistof.

De PhytoBac bestaat uit een buffer met waswater en/of restanten spuitvloeistof. Deze vloeistof wordt gedoseerd in de overdekte bak verneveld. In de bak breken micororganismen in de grond (70 procent) en stro (30 procent) de middelen af. Verdamping zorgt ervoor dat het water uit de bak verdwijnt.

Volgens het bedrijf Beutech in Steenwijk valt het systeem onder de VAMIL/WIA regeling en zijn geen bouwkundige vergunningen nodig. In Nederland zouden inmiddels zo'n 7 systemen actief zijn, met name bij proefbedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer