Hoogleraar Vonk wil 'Kamp op bek slaan'

Hoogleraar Roos Vonk heeft getwitterd dat ze zin heeft om 'het uitgestreken smoelwerk van minister Kamp op z'n bek te slaan'. Dat bericht ze omdat volgens haar rond schaliegasboring alles al is bepaald. 'We worden verneukt.'

Vonk plaatste gisteren de volgende tweet: Ik ben zo chagrijnig door AH, heb zin om dat uitgestreken smoelwerk van Kamp op z'n bek te slaan. We worden verneukt! #rtlnieuws #schaliegas.

De Nijmeegse hoogleraar sociale psychologie zegt tegen de NOS dat ze al geïrriteerd was toen ze dit typte. Dat kwam door een interview van twee pagina's met de topman van Ahold, afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad.

Dat interview ging onder meer over het concept Puur en Eerlijk van Albert Heijn (AH).

Irritatie

De hoogleraar zegt dat mensen met geld en macht alles al hebben bepaald. 'Zij regelen alles in dit land. Ik heb de tweet over Kamp uit irritatie in een opwelling geschreven.'

Twee jaar geleden beweerde Vonk samen met haar collega Diederik Stapel in een persbericht dat vleeseters hufteriger zijn dan vegetariërs.

Ze bood later excuses aan en werd door haar universiteit berispt, toen bleek dat de onderzoeksgegevens waarop die conclusie was gebaseerd, door Stapel waren verzonnen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer