NVWA waarschuwt voor ambrosia

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roept akkerbouwers, natuurbeheerders, groenbeheerdiensten en particulieren op ambrosia te verwijderen. Deze plant is een van de belangrijkste veroorzakers van hooikoorts.

NVWA+waarschuwt+voor+ambrosia
© Natuurkalender.nl

Amrosia kan het hooikoortsseizoen in Nederland met twee maanden verlengen als verdere verspreiding niet wordt voorkomen. Volgens de NVWA is het de komende weken het moment om ambrosia te verwijderen, omdat de plant nu gaat bloeien en daardoor goed te herkennen is.

De NVWA adviseert de plant niet in de gft-container te gooien, maar in de restafvalcontainer. De plant wordt dan verbrand en niet opnieuw door middel van compost verspreid.

Handschoenen

Bij het verwijderen van de plant moeten mensen voorzichtig zijn. De NVWA raadt aan handschoenen en beschermende kleding te dragen om allergische reacties te voorkomen.

Als de plant bloeit, wordt ook aangeraden een mondkapje en een veiligheidsbril te dragen.

Warme zomer

De ambrosia komt vaker voor na een warme zomer, zoals die van dit jaar. De plant heeft zich volgens de NVWA nog niet definitief gevestigd in Nederland. Om dit te voorkomen wordt elk jaar opgeroepen tot de bestrijding ervan.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer