LTO: pas op met lastenverzwaring

Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland waarschuwt voor hogere lasten voor bedrijven en roept de politiek op om uitermate alert te zijn. Hij zegt dit naar aanleiding van het toenemend aantal faillissementen in de land- en tuinbouw.

LTO Nederland maant het kabinet en de Tweede Kamer om af te zien van lastenverzwaringen voor het bedrijfsleven. 'Sectoren die met export in de voorhoede zitten, zijn essentieel voor het economisch herstel', zegt Maat.

'Elke beperking voor een exportsector, zoals de land- en tuinbouw, is een bedreiging voor onze economie', benadrukt Maat. 'Geen verdere lastenverzwaringen en wel over de hele linie, anders roei je de tegenovergestelde kant op.'

Dierenwelzijn

De LTO-voorzitter waarschuwt voor mogelijke nieuwe maatregelen op het terrein van dierenwelzijn. Die leiden tot toenemende druk op de veehouderij.

'Verbeteringen met dierenwelzijn moeten via de markt en de samenleving worden bereikt. Die weg is met succes ingeslagen en dat leidt veel sneller tot resultaat dan wetgeving. De politiek past bescheidenheid.'

Bankroet

Jaarlijks gaat nu ongeveer 0,2 procent van de agrarische bedrijven failliet. Bedrijven in de dienstverlening en verwante groensectoren (zoals hoveniers) worden overigens in de land- en tuinbouwcijfers meegenomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer