FBI+onderzoekt+Willy+van+Bakel
©

FBI onderzoekt Willy van Bakel

De Amerikaanse federale opsporingsdienst FBI gaat de handel en wandel van agrarisch vastgoedondernemer Willy van Bakel na.

Van Bakel hielp Nederlandse boeren bij emigratie naar de Verenigde Staten (VS). De rechtbank in Roermond verklaarde vorige week zijn bedrijf in Nederland failliet omdat het melkquota verkocht maar nooit leverde.

Volgens het Limburgs Dagblad trok Van Bakel een spoor van ellende onder Nederlandse melkveehouders en ondernemers in de VS. Er wordt gesproken van claims tot boven de € 250 miljoen.

In de Verenigde Staten kampt de Limburger ondertussen met rechtszaken van boeren, geldverstrekkers en leveranciers die vinden dat ze nog geld van hem krijgen.

Leningen

Tientallen boeren beschuldigen directeur Willy van Bakel van het aangaan van te risicovolle leningen bij banken, waardoor de betreffende boeren op de fles gingen.

Daarnaast zou Van Bakel - woonachtig in Amerika - diverse boerderijen niet hebben gebouwd, maar het geld hebben gebruikt om gaten in de begroting van eigen bedrijven te dichten, meldt het www.limburger.nl/article/20120905/REGIONIEUWS02/120909355/1056Limburgs Dagblad.

De Amerikaanse bedrijven van Van Bakel gingen in 2010 failliet als gevolg van miljoenenschulden bij banken.

Weer

 • Dinsdag
  34° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  34° / 21°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 22°
  80 %
Meer weer