Omgevingsvergunning voor Meerkip

Het gemeentebestuur van Hollands Kroon heeft besloten een omgevingsvergunning aan pluimveebedrijf Meerkip te verlenen voor de verplaatsing van pluimveeactiviteiten van Alkmaarseweg 1 en Oudelanderweg 51 naar Oudelanderweg 53 in Middenmeer.

Het college van B en W had eerder al aangekondigd dat het van plan was deze vergunning te verlenen. De gemeenteraad gaf op 27 september 2012 een ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de plannen van pluimveebedrijf Meerkip af.

Partij voor de Dieren

Tegen het voornemen konden tot 15 mei zienswijzen worden ingediend. In totaal zijn er 2.911 reacties ingediend. Bij het overgrote deel van de reacties is gebruikgemaakt van de standaard zienswijzen die door de Partij voor de Dieren beschikbaar is gesteld.

Het college van B en W heeft alle ontvangen reacties bij de besluitvorming betrokken. Dit heeft er echter niet toe geleid dat de vergunning wordt geweigerd. Wel hebben de zienswijzen geleid tot enkele aanpassingen in de vergunning en nadere onderzoeken.

Provincie

Ook provincie Noord-Holland heeft een zienswijze ingediend. Het college van B en W heeft besloten hier gedeeltelijk aan tegemoet te komen.

Omdat niet aan de hele zienswijze tegemoet wordt gekomen, moet de gemeente de provincie zes weken in de gelegenheid stellen om een zogenoemde reactieve aanwijzing te geven.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer