FAO: voedselprijs licht gedaald

De wereldwijde voedselprijzen zijn gemiddeld gezien licht gedaald. Dat blijkt uit de voedselprijzenindex van de FAO, de voedsel- en agrarische organisatie van de Verenigde Naties.

De FAO Voedsel Prijs Index is in juli gedaald tot 205,9 punten. Dat is 4 punten (bijna 2 procent) lager de maand juni en 7 punten (of 3,3 procent) lager dan in juli 2012.

De daling in juli, de derde opeenvolgende maandelijkse daling, werd grotendeels veroorzaakt door lagere internationale prijzen voor granen, soja en palmolie. Ook suiker, vlees en zuivel werden goedkoper van vorige maand.

Vlees

De FAO Vlees Prijs Index bleef min of meer ongewijzigd. Prijzen voor pluimvee-en varkensvlees waren lager, terwijl die van runderen en schapen vlees toenam.

Volgens de FAO zijn er tekenen dat de internationale prijzen voor vlees afnemen door verminderde vraag - vooral uit Aziatische landen - en opbouw van de binnenlands geproduceerde vlees voorraden.

Zuivel

De index voor zuivelprijzen daalde, maar minder sterk dan de afgelopen maanden. Dit komt volgens de FAO doordat stilletjes aan minder melk beschikbaar is. Zo daalt de beschikbaarheid in Oceanië en stagneerde de melkproductie bij andere exporteurs, voornamelijk in Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten.

Melkpoeder werd beter betaald, maar doordat de kaasprijzen daalden, steeg de FAO index voor zuivel niet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer