Ruimte voor boeren Tynaarlo

Gemeente Tynaarlo verruimt het bestemmingsplan Buitengebied. Zo staat Tynaarlo voortaan toe dat agrarische bedrijfswoningen voor andere functies worden ingezet.

Burgemeester en wethouders van Tynaarlo hebben op verzoek van LTO Noord nog diverse wijzigingen doorgevoerd in het geactualiseerde bestemmingsplan Buitengebied. Afdelingsvoorzitter Bert Wiekema is dan ook tevreden.

Saldering

Zo past Tynaarlo de regeling voor ammoniakemmissie en -depositie aan bij de vergroting van veestallen. De uiteindelijke depositie op natuur wordt nu maatgevend in plaats van de uitstoot per bedrijf. Daarmee wordt saldering mogelijk.

Ook wordt het aantal vergunningplichtige activiteiten in beekdalen verminderd. ‘Daarmee verwachten we dat er ook voor deze bedrijven ruimte komt om op basis van maatwerk bedrijfsontwikkeling te realiseren’, zegt Wiekema.

Boogstallen

Verder is op diverse locaties de natuurbestemming aangepast en wordt het mogelijk serre- en boogstallen neer te zetten. Tevens is de archeologische verwachtingswaarde op enkele locaties aangepast. Dat geeft minder beperkingen voor de landbouw.

Het totaal aantal wijzigingen ten opzichte van het ontwerp is groter. Voor een compleet overzicht van de wijzigingen verwijst Tynaarlo naar de stukken. Het aangepaste bestemmingsplan ligt daarom nog tot en met 13 september ter inzage. Beroep is mogelijk bij de Raad van State.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer