Hulpje+PPO+bij+opsporen+Suzuki%2Dvlieg
© PPO

Hulpje PPO bij opsporen Suzuki-vlieg

Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), onderdeel van Wageningen UR, heeft een folder uitgegeven die helpt bij het herkennen en voorkomen van schade door Drosophila suzukii.

De suzuki-fruitvlieg is in 2012 voor het eerst in Nederland aangetroffen. De larven van de suzuki-fruitvlieg zorgen voor grote schade in rijpende vruchten van vrijwel alle soorten zachtfruit. Het is daarom belangrijk om het plaaginsect zo veel mogelijk onder de duim te houden.

Herkenning

De bestrijding van de suzuki-fruitvlieg begint met preventie, vindt PPO en daarbij is het kunnen herkennen van de schade een eerste vereiste. De factsheet van Wageningen UR geeft daar handvatten voor, met foto’s en beschrijvingen.

Via de website van PPO kan de factsheet gedownload worden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer