Energieleverancier daagt lelieteler

Energiebedrijf Kas Energie Nederland (KEN) in Maasdijk sleepte een Hagenaar die in Naaldwijk lelies teelt voor de kortgedingrechter in Den Haag. Er staat nog een rekening open van 23.000 euro voor gas en elektra. De leliekweker betwist die factuur gedeeltelijk.

Het betreft een energierekening over de eerste vier maanden van dit jaar. In maart trof KEN, opgericht door tuinders, nog een regeling met de kweker. Toen stonden er in ieder geval nog lelies in de door de Hagenaar gehuurde kas aan de Grote Woerdlaan in Naaldwijk.

De teler zou zijn betalingsachterstand wegwerken met de opbrengst van nog te oogsten lelies. KEN zag uiteindelijk 500 euro binnenkomen en besloot niet langer te wachten op meer. Het energiebedrijf spande het geding aan omdat de vreest bestaat dat het geld nooit meer komt.

Vaag

De kweker overhandigde tijdens het kort geding papieren waaruit zou blijken dat zijn verbruik lager is geweest dan door KEN berekend. Zelf denkt hij slechts 16.000 euro schuldig te zijn. Maar de rechter vond die papieren vaag.

De leliekweker verklaarde later dat hij niets heeft overgehouden aan zijn laatste oogst.

Uitspraak

Op 8 agustus zal blijken of de vordering van KEN wordt toegewezen. Als dat het geval is, kan KEN beslag laten leggen op eventuele persoonlijke bezittingen of gelden van de Hagenaar.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer