Delfland: kleine plus waterschapsbelasting

Het college van Hoogheemraadschap van Delfland wil in 2014 slechts een beperkte tariefstijging van de waterschapsbelasting. Met dat voornemen komt volgens het waterschap een einde aan een lange periode van grotere tariefstijgingen.

Die waren nodig om de grote investeringen te bekostigen. Vooral de tarieven die voor alleenstaanden gelden, gaan wat het college betreft nauwelijks omhoog. Dat sluit aan bij de oproep van de Tweede Kamer om belastingtarieven beperkt te laten stijgen.

'In juni hebben we ons al voorgenomen om de tarieven voor 2014 slechts beperkt te verhogen', legt hoogheemraad Aad Wiegman uit. 'Voor het watersysteembeheer 3 en het zuiveringsbeheer 4 procent.'

Verdeling kosten

Delfland verdeelt de kosten van het watersysteem over verschillende belastingcategorieën. Dit zijn de categorieën ingezetenen (inwoners), gebouwd (huiseigenaren en bedrijven), ongebouwd (onder meer boeren en wegen) en natuur.

Het college wil de kosten zo evenwichtig mogelijk verdelen.

Belastingjaren

De nieuwe verordening geldt voor de belastingjaren 2014 en 2015. Dat komt volgens het hoogheemraadschap overeen met de nog resterende zittingsperiode van het huidige algemeen bestuur.

Nieuwe verkiezingen vinden maart 2015 plaats. Het algemeen bestuur dat dan wordt gekozen, stelt de kostentoedelingsverordening vanaf 2016 vast.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer