380 kV verbinding Eemshaven-Ens

De ministers van Economische Zaken en Infrastructuur & Milieu hebben het voorbereidingsbesluit genomen voor het tracé van de Noord-West 380 kV verbinding van Eemshaven naar Ens.

In dit besluit geven de ministers aan voor welk gebied tussen Eemshaven en Ens het inpassingsplan wordt voorbereid. Voor het overige deel van het tracé van Noord-West 380 kV van Ens naar Lelystad zullen de plannen in een later stadium bekend worden gemaakt en zal, indien van toepassing, een apart voorbereidingsbesluit worden genomen.

Geen nieuwe aanvragen

Als gemeenten een aanvraag ontvangen voor een omgevingsvergunning voor het bouwen of voor overige werken en werkzaamheden, die op dit gebied betrekking heeft, dan moet bij het behandelen van die aanvraag rekening worden gehouden met dit voorbereidingsbesluit. Dat kan betekenen dat de aanvraag moet worden aangehouden.

Om te voorkomen dat het gebied minder geschikt wordt voor het project, kunnen sommige nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen bovendien alleen nog maar plaatsvinden nadat hiervoor een specifieke omgevingsvergunning is verleend. Het precieze gebied waarvoor deze beperking geldt, is aangegeven op de kaart bij het voorbereidingsbesluit.

Besluit en kaart liggen met ingang van 19 juli tot en met 19 september tijdens reguliere openingstijden ter inzage op de site van Agentschap NL.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer