LTO informatieborden vernield in Drenthe

Meerdere informatieborden van LTO Noord Borger-Odoorn zijn afgelopen week vernield. De borden zijn besmeurd met verf.

De educatieve borden staan, net als in voorgaande jaren, bij verschillende gewassen. Er staat informatie op over het gewas, zoals groeitijdstip, opbrengst en teeltdoel. Ze geven een beeld van wat er in de regio groeit en bloeit.

Voor het lokale LTO Noord-bestuur zijn de vernielingen een tegenslag. 'Juist afgelopen winter is een thema-avond over 'Imago' gehouden met als doel de kloof tussen boer en burger te verkleinen', vertelt afdelingsvoorzitter Jan Reinier de Jong.

'Daarom is afgelopen voorjaar nog geïnvesteerd in een aantal nieuwe borden. Ook zijn in juni kinderen van een basisschool op excursie geweest bij een paar landbouwbedrijven.'

Discussies

Het is afdeling Borger-Odoorn ook niet helder waarom juist de LTO-borden zijn besmeurd met verf. 'Er spelen lokaal geen discussies waarin het bestuur partij is', stelt de voorzitter. En er is volgens De Jong regelmatig goed overleg met diverse partijen.

De afdeling heeft inmiddels contact gezocht met de wijkagent. Er wordt overwogen om aangifte te doen bij de politie. Mensen die informatie hebben over de daders kunnen zich melden bij het bestuur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer