Toedeling Reest en Wieden anders

Waterschap Reest en Wieden past de kostentoedeling voor het watersysteembeheer aan. Eigenaren van wegen en andere infrastructuur, zoals gemeenten, provincies en rijksoverheid, gaan twee maal zoveel betalen.

Daar staat tegenover dat de bijdrage van andere categorieën heffingplichtigen, zoals inwoners, eigenaren van natuurgebieden, landbouw- en overige gronden en van huizen en gebouwen, minder stijgt of gelijk blijft.

De aanpassing is een gevolg van een wijziging van de waterschapswet. Grondeigenaren kregen de afgelopen jaren vooral in West-Nederland te maken met sterke stijgingen van de waterschapslasten.

Kostentoedeling

Dat komt omdat ook de omringende infrastructuur in de kostentoedeling werd meegerekend. Dat leverde een onevenredig hoge belasting voor landbouwgronden op.

Reest en Wieden gaat nu van de wetswijziging gebruik maken. Dat betekent dat de lasten voor landbouwgronden minder stijgen.

Inzage

De verordening voor de kostentoedeling wordt dit najaar definitief vastgesteld door het algemeen bestuur. Elke vijf jaar moet de kostentoedeling worden geactualiseerd.

De conceptverordening ligt nog tot en met maandag 19 augustus inclusief toelichting ter inzage in het waterschapskantoor in Meppel. Deze is ook in te zien via de internetsite van Reest en Wieden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer