Praktijkschool definitief naar Leeuwarden

Het kost twee tot drie jaar om de praktijkschool voor de veehouderij PTC+ over te hevelen naar het Dairy Training Centre bij Nij Bosma Zathe.

Op dat moment loopt het contract met de huidige eigenaar van de gebouwen in Oentsjerk af en is de complete Waiboerhoeve van Lelystad naar Nij Bosma Zathe in Goutum bij Leeuwarden overgeheveld. Daarmee komt definitief een einde aan de praktijkschool in Oentsjerk.

PTC+ wordt de derde partner in het Dairy Training Centre van de Dairy Campus. De twee andere zijn arbeidsbemiddelaar AB Vakwerk en consultancybureau De Friesian. De naam van het nieuwe trainingscentrum is DTC. De huidige interim-manager Arjen Heerema begeleidt de overgang. Acht medewerkers van PTC+ gaan mee over.

Reorganisatie

Alleen het Oentsjerker bedrijf van PTC+ wordt ondergebracht in het DTC. Voor de andere trainingcentra, onderdeel van de Aeris Group, die zijn gevestigd in Ede, Barneveld en Horst heeft dit geen gevolgen, aldus Bastiaan Pellikaan van de Aeris Group.

Oentsjerk is al langer bezig met een reorganisatie, maar haalde vorig jaar in tegenstelling tot de andere vestigingen geen positief resultaat, aldus Pellikaan.
Wiebe Dijkstra

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer