LTO: innovatief vakmanschap nodig

LTO Nederland en AOC's willen de samenwerking tussen het groene onderwijs en het agrarisch bedrijfsleven verder gestalte geven.

Noud Janssen, portefeuillehouder Kennis en Innovatie van LTO Nederland, overhandigde de LTO-brochure Focus op Innovatief vakmanschap vanmorgen aan staatssecretaris Sharon Dijksma. Dat gebeurde op de Dag van LTO Noord Groningen die werd gehouden op de landbouwbeurs in Vlagtwedde.

Het middelbaar beroepsonderwijs vervult een cruciale rol voor de land- en tuinbouw. Vakmanschap is de basis voor agrarische bedrijven, maar ook innovatie is nodig, stelt LTO Nederland. Volgens Janssen, gaat de samenwerking van het onderwijs met het agrarische bedrijfsleven een nieuwe fase in.

Goed presteren

'De primaire sector opereert in nauwe samenwerking met toeleverende en verwerkende bedrijven. Ketenpartijen realiseren zich dat succes afhankelijk is van goed presteren in elke schakel van de keten. In de topsectoren hebben we een Human Capital Agenda (HCA) opgesteld, met daarin gezamenlijke doelen op het gebied van opleidingen, jongerenperspectief en goed werkschap.

Naast de HCA, is in de brochure ook informatie te vinden over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en het Agro-opleidingshuis.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer