PTC+ van Oentsjerk naar Leeuwarden

Praktijkschool PTC+ in Oentsjerk van de Aeres-groep gaat toch samen met het Dairy Training Centre bij de Dairy Campus op Nij Bosma Zathe in Goutum bij Leeuwarden. Eerder mislukte een samenwerking tussen beide partijen.

Het gaat ook ditmaal niet van een leien dakje. PTC+ kondigde gistermiddag een persconferentie over de fusie aan. Die werd die avond weer afgeblazen met de vermelding dat er misverstand is over woord fusie. 'Storm in een glas water', zegt Arjen Heerema, businessmanager van PTC+.

Heerema is niet bereid op de werkelijke reden van het misverstand in te gaan. Of het nu fusie heet of samenwerking is volgens hem niet belangrijk. ‘Er waren voldoende redenen om haast te maken om de samenwerking voor de zomervakantie rond te zetten. Dan maak je makkelijk een foutje.’

Goed regelen

Of het foutje consequenties heeft voor de samenwerking? Heerema wil het niet geloven. ‘Het is een kwestie van formeel de zaken goed regelen en dat doen we nu.’ Of de persconferentie, zoals aangekondigd, komende maandag wordt gehouden, wilde hij niet bevestigen.

De huidige aandeelhouders van Dairy Training Centre in Leeuwarden zijn AB Vakwerk, de coöperatieve arbeidsbemiddelaar in Friesland en Noord-Holland en De Friesian, ontwikkelingsbedrijf voor de melkveehouderij in Leeuwarden.

Willem Dijkstrau

Het veehouderijbedrijf van PTC+ in Oentsjerk is vorig jaar door de Aeres-groep verkocht aan melkveehouder Willem Dijkstra uit Ee. Hij verhuurde het opleidingsdeel aan de praktijkschool.

Wiebe Dijkstra

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer