OVV: onderzoek mestsiloramp Makkinga

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zet haar onderzoek naar het mestsilo-ongeluk bij Makkinga door. Doel is lessen trekken om dergelijke ongelukken te voorkomen. Het OVV-onderzoek staat los van het strafrechtelijk onderzoek.

Op een melkveebedrijf bij Makkinga kwamen 19 juni drie mannen om als gevolg van giftige stoffen. Een vierde raakte in kritieke toestand naar het ziekenhuis.

OVV kondigde vlot aan een onderzoek te starten naar hetgeen is gebeurd. Afweging om door te zetten hangt vast aan financiële middelen en menskracht. Er is gisteren besloten dat het onderzoek doorgang vindt.

Lessen trekken

Het OVV-onderzoek heeft ten doel om lessen te trekken richting de toekomst. De informatie wordt niet gedeeld met justitie die een strafrechtelijk onderzoek start.

'We delen alleen feitelijkheden als bijvoorbeeld uitkomsten van gasmetingen', zegt Ron Smits van de OVV. 'Maar alle informatie die wij krijgen vanuit gesprekken met betrokken, worden niet openbaar en ook niet aan justitie verstrekt.'

Medewerking verplicht

Hoe groot en diepgaand het OVV-onderzoek wordt uitgevoerd, moet de komende dagen duidelijk worden. Betrokkenen die de raad wil ondervragen zijn verplicht hun medewerking te verlenen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer