Boerderijeducatie in Rivierengebied

Het boerenbedrijf voor één dagdeel als leslokaal. Met dit doel zoekt Boerderijeducatie Rivierenland vijftig bedrijven die mee willen doen.

Als voorproefje bezochten leerlingen van de Prins Willem Alexanderschool uit Beusichem gisteren het melkveebedrijf van familie De Klerk in Beusichem.

Naast de leerlingen waren vertegenwoordigers van gemeenten, provincie, Betuwse Bloem, LTO Noord en waterschap aanwezig om boerderijeducatie in de praktijk te beleven.

Belangrijk initiatief

Wethouder Gerry van der Donk van gemeente Buren gaf aan dat Buren dit een belangrijk initiatief vindt. Zij riep andere gemeenten op om boerderijeducatie actief uit te dragen.

Boerderijeducatie Rivierenland is een initiatief van de agrarische natuurverenigingen Tieler- en Culemborgerwaarden en de Lingestreek. LTO Noord en gemeente Buren ondersteunen dit.

Meedoen

Na werving van de agrarische bedrijven, selectie en training van de ondernemers, kan het project eind dit jaar van start. Boeren en tuinders die mee willen doen, kunnen dit melden via boerderijeducatierivierenland@gmail.com.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer