Techniekweek bij Dubex spuitmachines

Wethouder Johan Hamster van gemeente Stadskanaal opent maandag 27 mei om 8.45 uur de BOTTS-week bij Dubex in Stadskanaal. In deze Week van de Techniek maken basisschoolleerlingen kennis met de techniek.

De BOTTS-week is een initiatief van het Noorderpoort College, gemeente Stadskanaal, provincie Groningen en vele ondernemers. Wethouder Hamster zal de week openen door een nieuwe spuitmachine van Dubex open te laten klappen met op de spuitarmen twee spandoeken.

Meer dan twintig bedrijven in Zuidoost-Groningen ontvangen in de week van 27 mei tot en met 31 mei kinderen uit de groepen 7 en 8 van bijna dertig scholen. Dit alles om ze kennis te laten maken met de techniek.

Jubileum

Voor Dubex is het een bijzonder jaar. Het familiebedrijf, nu de derde generatie, bestaat dit jaar dan ook zestig jaar. Hierbij zal wethouder Hamster tijdens het bezoek stil staan.

De producent van spuitmachines heeft zich de afgelopen decennia gespecialiseerd in spuitmachines. Sinds 2013 levert Dubex automatische individuele spuitdopaansturing op basis van gps.

Interesse in techniek

Voor Dubex is interesse door jongeren in de techniek van groot belang. Al vele jaren vinden veel scholieren en studenten er een stageplaats bij het door Kenteq erkende leerbedrijf.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer