Erfscan met subsidie in West-Utrecht

Melkveehouders in Utrecht-West met duurzame ontwikkelplannen kunnen vanaf 3 juni terecht bij project Integrale Erfscans.

Met een Erfscan krijgt een veehouder een advies over duurzame erfinrichting, waarbij erfafspoeling wordt beperkt en zijn bedrijf voldoet aan het Activiteitenbesluit.

In de scan wordt gekeken naar een combinatie van de verschillende ontwikkelingen op het bedrijf. Dat zijn bijvoorbeeld schoon oppervlakte water, logische werk- en looplijnen, logische keuzes voor voeropslag en ruige mestopslag.

Subsidie

De adviseur neemt ook ontwikkelingsplannen voor de komende tien jaar mee in de schets. Vanuit programmabureau Utrecht-West is een subsidie van 80 procent van de kosten verkrijgbaar, met een maximum van 1.000 euro.

De subsidie is aan te vragen van 3 juni tot 15 november. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Meer informatie: erfscans@utrecht-west.com.

Ondersteuning

Het project wordt gesteund door LTO Noord, de Agrarische Natuurverenigingen en waterschappen Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en Amstel, Gooi en Vecht.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer