Aanleg bufferzone Bargerveen gestart

Provincie Drenthe begint deze week met de werkzaamheden voor de inrichting van de bufferzone Bargerveen West tussen de Verlengde Noordersloot en Verlengde Scheperweg.

Het werk is een van de internationale deelprojecten voor de duurzame ontwikkeling van natuur en landschap in het Natuurpark Bourtanger Moor - Bargerveen.

Met de bufferzone zegt Drenthe een goede overgang te realiseren tussen het Bargerveen, waar het grondwater hoger en stabieler moet blijven, en het naastgelegen landbouwgebied.

Alternatieven

Boeren in de omgeving hebben zich tegen de komst van de bufferzones verzet. Ze vrezen voor wateroverlast en trekken het nut van de 500 meter brede zone in twijfel.

Uit onderzoek uit 2011 bleek dat er best alternatieve oplossingen zijn te bedenken om verdroging van het veen tegen te gaan. Die alternatieven zouden ook nog eens goedkoper uitvallen.

Schermen

Het gaat dan om het plaatsen van schermen en het variëren van de breedte van de zone. Provincie Drenthe zette echter de oorspronkelijke plannen door.

Gedeputeerde Rein Munniksma: 'Het Bargerveen is voor ons een belangrijk hoogveengebied. Met de bufferzones werken we aan het behoud van een van de grootste hoogveenreservaten in ons land.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer