Meer dan 2.000 bezwaren Blankenburgtunnel

Natuurmonumenten heeft meer dan tweeduizend zienswijzen tegen de Blankenburgtunnel bij Rotterdam ontvangen. Die worden binnenkort aangeboden aan minister Melanie Schultz van Haegen (I&M).

Vorig jaar kozen Schultz van Haegen en de Tweede Kamer voor de Blankenburgtunnel. Hierop deed Natuurmonumenten samen met andere natuurorganisaties een oproep om een zienswijze tegen het besluit in te dienen.

De Blankenburgtunnel lost volgens campagneleider Toine Cooijmans niets op. 'De weg maakt veel kapot: natuur, landschap en recreatiegroen. Er wordt 1 miljard euro over de balk gesmeten. In een tijd van bezuinigingen is dat niet wijs.'

'Door het indienen van zo veel mogelijk zienswijzen brengen we met elkaar deze boodschap over. Hopelijk bereiken we zo dat het plan alsnog van tafel gaat', hoopt Cooijmans.

Voorstanders

Het bedrijfsleven, waaronder LTO Noord Glaskracht, wil dat Schultz van Haegen zo snel mogelijk een definitief besluit neemt over de aanleg van de Blankenburgtunnel.

De organisaties wijzen op het regeerakkoord waarin de aanleg van de Blankenburgtunnel expliciet is opgenomen. De tunnel biedt volgens deze groep de beste oplossing voor de aanpak van de files tegen de laagst mogelijke kosten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer