Glaskracht: snel besluit Blankenburgtunnel

Het bedrijfsleven, waaronder LTO Noord Glaskracht, wil dat de I&M-minister Melanie Schultz van Haegen zo snel mogelijk een definitief besluit neemt over de aanleg van de Blankenburgtunnel bij Rotterdam.

Glaskracht%3A+snel+besluit+Blankenburgtunnel
© I en M

De organisaties wijzen op het regeerakkoord waarin de aanleg van de Blankenburgtunnel expliciet is opgenomen. De tunnel biedt volgens deze groep de beste oplossing voor de aanpak van de files tegen de laagst mogelijke kosten.

Ook wordt er voldoende aandacht besteed aan een goede inpassing om eventuele negatieve milieueffecten te compenseren. 'Er is nu genoeg gediscussieerd en onderzocht, het is tijd om definitief te gaan bouwen.'

Logisch
De zeven organisaties zien de keuze voor de Blankenburgtunnel als Nieuwe Westelijke Oeververbinding (NWO) bij Rotterdam, als een logische en essentiële stap om de verkeersproblemen in de regio Rotterdam aan te pakken.

Op dinsdag 11 december wordt de aanleg van de tunnel in de Tweede Kamer besproken.

Organisaties

Naast LTO Noord Glaskracht ondersteunen ook Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO, VNO-NW West, MKB Nederland, Deltalinqs en KVK Rotterdam de oproep.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer