Oranje tulpen en rozen in De Nieuwe Kerk

De kleur oranje komt prominent terug in de bloemversieringen bij de inhuldigingsplechtigheid in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. In de kerk zijn onder meer perzikoranje rozen, oranjegele tulpen en oranje amarylissen te vinden.

Bloemkunstbedrijf Zuidkoop Natural Projects in De Lier heeft voor het kleurenpalet speciaal voor de kleur van de Nederlandse koninklijke familie gekozen. Zo is de eremurus meestal geel, maar is voor het troonswisselingsbloemwerk gekozen voor een bloem met een zachte oranje kleur.

Bij de calla, een bloem die groeit in het zuiden van Afrika, is gekozen voor de soort 'mango' die 'een vlammende oranje kleur' heeft. Voor de lelie is de soort 'south point' in de decoraties verwerkt. De lelie south point heeft 'een diep oranje kleur'. In totaal zijn tien soorten bloemen gebruikt.

Samenspraak

Zuidkoop was uitverkoren om De Nieuwe Kerk te versieren voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Dat gebeurde in samenspraak met het nieuwe koningspaar.

Het bedrijf is enkele dagen bezig geweest om de metershoge versieringen aan te brengen. Op 1 en 2 mei kan iedereen de bloemen bewonderen, als de kerk de deuren opent voor het publiek.

Bijzettingen

Het Westlandse Zuidkoop is geen onbekende van de koninklijke familie. Het bedrijf verzorgde de decoraties bij de bijzettingen van prins Claus, prinses Juliana en prins Bernhard en bij het huwelijk van prins Friso en Mabel in 2004.

ANP

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer