Unilever boekt vooruitgang in duurzaamheid

Unilever heeft vorig jaar in de Benelux flinke vooruitgang geboekt met zijn duurzaamheidsprogramma Sustainable Living Plan. Dat heeft het was- en voedingsmiddelenconcern vandaag bekendgemaakt.

Het Sustainable Living Plan heeft als doel de gezondheid en het welzijn van mensen en dieren te verbeteren en de impact van de producten van het concern op het milieu te verkleinen.

Unilever heeft vooral doelstellingen gerealiseerd op het gebied van eco-efficiëntie in de fabrieken en de logistieke keten, duurzame landbouw en veehouderij en het uitrollen van duurzame innovaties.

CO2-reductie

Zowel de CO2-uitstoot als het watergebruik in de fabrieken in de Benelux daalde vorig jaar met 4 procent vergeleken met 2011. In de logistieke keten realiseerde Unilever een CO2-reductie van bijna 30 procent ten opzichte van 2011. Dat kwam vooral door de verschuiving van vier ijsdistributiecentra naar één locatie.

Een mijlpaal volgens het concern is de samenwerking met VION. Het door Unilever ingekochte varkensvlees is duurzaam geproduceerd en heeft één ster van het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

Landbouwgrondstoffen

Wereldwijd heeft Unilever de inkoop van landbouwgrondstoffen uit duurzame bronnen verhoogd van 14 procent in 2010 tot 36 procent in 2012. Vanaf juli dit jaar vermelden de merken Knorr en Bertolli in Nederland op hun maaltijdmixen en sauzen dat de daarin verwerkte tomaten 100 procent duurzaam zijn geteeld.

De samenwerking met FrieslandCampina leidde ertoe dat 116 FrieslandCampina-bedrijven in 2012 self assessments hebben uitgevoerd. Al deze bedrijven voldoen aan de Unilever Sustainable Agriculture Code.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer