Aaltense Goor: terug naar af

De boeren in het Aaltense Goor zijn bereid om met de natuur- en waterbergingsplannen mee te denken. Wel onder een voorwaarde: de vijf scenario's, waarbij het grondwaterpeil werd verhoogd, moeten eerst van tafel.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een bijeenkomst van LTO Oost Achterhoek in Aalten. Provincie Gelderland wil natuur ontwikkelen in het Aaltense Goor-Zwarte Veen. Daartoe kocht ze ruim een jaar geleden een melkveebedrijf.

Ook waterschap Rijn en IJssel heeft plannen in het Aaltense Goor: aanleg van waterberging om in te spelen op klimaatverandering.

Overvallen

Bijna twee jaar geleden werd dit natuur- en waterbergingsplan gepresenteerd. De ondernemers in het gebied voelden zich overvallen. Gevolg was dat de zaak vorig jaar zomer vast liep.

Vertrouwenspersoon Johan Weerkamp maakte in opdracht van LTO Oost Achterhoek en het waterschap een verkenning van de belangen en wensen van de ondernemers en bewoners in het gebied.

Verkenning

Uit zijn verkenning, die dinsdag werd gepresenteerd, blijkt dat de boeren in het gebied willen doorboeren. De ondernemers stemden die avond in met een werkgroep van zes leden uit het gebied.

Die gaan gesprekken voeren met provincie, waterschap en Staatsbosbeheer.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer