Studies imidacloprid niet openbaar

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) verbiedt het Ctgb voorlopig om studies naar de werkzame stof imidacloprid openbaar te maken.

De Bijenstichting had eerder een verzoek om alle studies van toelatingshouder Bayer over imidacloprid openbaar te maken neergelegd bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

Het college besloot hieraan aanvankelijk gedeeltelijk gehoor te geven. Maar tegen dat besluit hebben zowel de Bijenstichting als Bayer beroep aangetekend via het CBb.

Volledige openheid

De Bijenstichting wil volledige openheid en Bayer wil pas openheid als de bodemrechter een definitieve uitspraak doet. CBb stelt voorlopig Bayer in het gelijk en verbiedt publicatie van de studies op internet.

Er zijn volgens het CBb onvoldoende argumenten om nu al aan te nemen dat de rechter uiteindelijk anders beslist over de geheimhouding. Bovendien merkt het CBb op dat openbaarmaking niet meer terug te draaien is, ook als de rechter Bayer in het gelijk stelt.

Geen onaanvaardbare gevolgen

Het uitstel heeft niet direct onaanvaardbare gevolgen voor mens, dier of milieu, zo luidt het oordeel. De bodemprocedure wordt wel versneld behandeld. Waarschijnlijk doet de bodemrechter op 18 juni uitspraak over wel of geen publicatie.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer