Dijksma: impasse Binnenveld doorbreken

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) wil de langdurige impasse rond de natuurontwikkeling in het Binnenveld bij Wageningen doorbreken. Dat meldt ze de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw gaat daarvoor eind april in gesprek met de provincies Utrecht en Gelderland en het bestuur van waterschap Vallei en Eem.

De besluitvorming rond de natuurontwikkeling in het Binnenveld en het beheerplan voor het gelijknamige Natura 2000-gebied verkeert al lange tijd in een patstelling. Dat komt vanwege een gebrek aan draagvlak bij gemeenten, waterschap en de agrarische sector.

Bescherming

De bescherming van de hoge natuurwaarden in het Binnenveld vraagt maatregelen die moeilijk liggen in een omgeving met veel bedrijvigheid en ambitie.

Deze maatregelen zijn niet alleen voor natuurdoelen nodig, ook zijn ze nodig om ontwikkeling rond het gebied middels de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) mogelijk te maken, stelt Dijksma.

Verdroging

Een knelpunt in het Binnenveld is de verdroging. Vallei en Eem denkt aan een peilverhoging van het riviertje de Grift met 20 centimeter om de waterhuishouding te verbeteren. Daarnaast werkt het waterschap Vallei en Veluwe nog aan andere opties.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer