'Recall rigoureus, maar begrijpelijk'

De Nederlandse vleessector erkent dat de recall van 50.000 ton vlees door de NVWA rigoureus is, maar heeft begrip voor de actie. Dat zegt de Stichting Vlees.

%27Recall+rigoureus%2C+maar+begrijpelijk%27
© storage.canoe.ca

'Als de NVWA via het bedrijf geen informatie naar boven kan halen en de administratie deugt niet, dan schrijft de wet voor dat het product moet worden teruggehaald', legt woordvoerder Dé van de Riet van Vlees.nl uit.

De mega-operatie betreft 130 bedrijven in Nederland en 357 bedrijven in het buitenland. Die namen gehakt af waarin vleesverwerker Willy Selten uit Oss paardenvlees had verwerkt.

Omzetderving

De recall gaat de vleessector miljoenen euro's kosten. Wie voor de kosten opdraait van omzetderving, moet als alles achter de rug is, worden uitgezocht, zegt Van de Riet.

Voor negatieve effecten op het imago van de totale vleesindustrie is Van de Riet niet bang. 'Al sinds het begin van deze affaire is het publiek er gelaten onder. Dat is niet veranderd. Wij kunnen laten zien dat we zelfreinigend vermogen hebben en een goed kwaliteitssysteem, goede borging en goede tracking en tracing.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer