Limburgs Nieuw Gemengd Bedrijf gaat door

De initiatiefnemers van het Nieuw Gemengd Bedrijf (NGB) in Grubbenvorst gaan door met hun plannen. Gisteren vernietigde de Raad van State de vergunning voor het Limburgse bedrijf, vanwege een vormfout.

Het Nieuw Gemengd Bedrijf is een samenwerkingsconcept voor meerdere agrarische activiteiten met intensieve veehouderij. NGB moet gaan bestaan uit een gesloten vleeskuikens- en varkensbedrijf en een bio-energieCentrale.

In totaal zullen er 1,1 miljoen kippen en 30.000 varkens op duurzame en diervriendelijke wijze op verschillende locaties worden gehouden.

Schakels geïntegreerd

Alle schakels zijn daarbij geïntegreerd: van vleeskuikenouderdieren tot slachterij en bij varkens van voerfabriek tot varkenshouderij.

De grootschaligheid ervan is Wakker Dier een doorn in het oog en die spande dan ook een procdure aan. De provincie publiceerde de ontwerpbesluiten niet in de juiste editie van het huis-aan-huisblad de ‘Trompetter’.

Vervelend

De initiatiefnemers noemen de vernietiging van de vergunning op basis van een vormfout ‘heel vervelend’.

‘Wij zouden graag een inhoudelijke beoordeling van onze plannen door de Raad van State hebben gehad, omdat wij vol vertrouwen zijn dat die beoordeling positief zal zijn. Nu worden de vergunningen vernietigd op iets wat buiten onze invloed ligt.’

Tijdverlies

Het enige resultaat is volgens NGB nu dat iedereen, voor- en tegenstanders, genoodzaakt is opnieuw tijd en geld in procedurele zaken te steken. ‘Wij verliezen hierdoor tijd, maar onze plannen zijn er niet door veranderd. Wij gaan door.’

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer