Koecomfort met serre en zandboxen

De familie Kets in Toldijk houdt sinds december de melkkoeien in een serrestal met zand in de ligboxen. Het zand wordt naast de stal van de mest gescheiden met een bezinkput.

Licht, goede dwarsventilatie door een zijinlaat van 5,5 meter hoog, koecomfort en -gezondheid, een dichte vloer en ook lagere bouwkosten. Dat vormen redenen voor Tonny, Ina en zoon Johan Kets en partner Dorien Brussen in Toldijk om een 0+6+0-serrestal te bouwen zonder onderkeldering.

De stal heeft op de dichte vloer zowel mestschuiven in de lengterichting, als een schuif in dwarsopstelling voor de melkrobots. De laatste is een eigen vinding.

De schuiven in de lengterichting zorgen ervoor dat de mest en het zand in de mestgoot achter de stal worden geschoven. Deze wordt elke keer doorgespoeld met dunne fractie.

Daarna komt de mest in de bezinkput met een lengte van 25 meter terecht, waar het zand in de mest kan bezinken. De mest gaat naar de mestsilo.

Open dag

De familie Kets houdt vrijdag 12 april een open dag van 10.00 tot 19.00 uur. Het adres is Zutphen Emmerikseweg 4 in Toldijk.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer