Zuid-Holland ziet opschalen zitten

Het provinciebestuur van Zuid-Holland vindt het volkomen denkbaar dat de provincie opgaat in een groter geheel. Voor de opschaling zijn goede redenen, stellen Gedeputeerde Staten (GS).

Hiermee reageert het provinciebestuur op de plannen van Ronald Plasterk om de provincie op te schalen naar landsdelen. Voornaamste reden voor Zuid-Holland is dat het haar internationale concurrentiepositie behoudt.

Gedeputeerde Staten melden dat de inhoud voorop moet staan in de discussie over de opschaling. De kerntaken van de provincie, ruimte, verkeer en vervoer, regionale economie en natuur, moeten ook bij de nieuwe bestuurlijke organisatie centraal staan.

Verwachting

GS verwacht van de minister nu ook een consequente invulling en een duidelijk eindbeeld van de landsdelen. Een visie op taak- en verantwoordelijkheidsverdeling tussen de toekomstige landsdelen, het lokale bestuur, het rijk en Europa staat voor GS centraal.

'De neiging bestaat in ons land om voor regionale opgaven bestuurlijke constructen te bedenken', vindt het provinciebestuur.

Taak- en rolverdeling

'Een heldere taak- en rolverdeling tussen de vier bestuurslagen vermindert de hoeveelheid informatie- en afstemmingsrelaties. Met een duidelijk eindbeeld stelt de minister de provincie in staat om te kunnen excelleren op de kerntaken', geeft het provinciebestuur aan.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer