RvS vernietigt vergunning Limburgse stal

De Raad van State vernietigt de bouwvergunning van een Limburgse stal voor 1,1 miljoen kippen en 35.000 varkens in Grubbenvorst. Provincie Limburg informeerde de bevolking onvoldoende over de bouwplannen, stelt de raad.

Door deze beperkte communicatie zijn omwonenden gedupeerd. Ze hadden te weinig kans om bezwaar te maken, geeft de raad aan. Wakker Dier had de zaak samen met omwonenden op de rol gezet.

'We zijn overvallen door deze uitspraak en houden nu eerst ruggespraak', vertelt woordvoerder Egbert Hanssen van provincie Limburg. Onduidelijk is daarom nu nog of de provincie in hoger beroep gaat.

Gemengd bedrijf

Limburg verleende augustus vorig jaar de vergunning voor het gemengde bedrijf, inclusief slachterij en een bio-energiecentrale. Het betreft twee aparte vergunningen: één voor de varkensstal en een voor de kippenstal.

De Raad van State heeft beide vergunningen nu vernietigd, omdat deze onvoldoende in de omgeving bekend zijn gemaakt; zelfs minder dan wettelijk verplicht.

Bekendmaken

De provincie heeft zes weken om in hoger beroep te gaan. Doet Limburg dat niet, dan moet het opnieuw beoordelen of de bouwvergunning kan worden verleend en deze daarna bekendmaken.

Klik voor complete uitspraak op bijgesloten pdf

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer