36 miljoen euro voor Drentse natuur

Provincie Drenthe krijgt van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) bijna 20 miljoen euro voor het afronden van enkele grote natuurprojecten. Het gaat om de gebieden Bargerveen, Hunzedal, Drents-Friese Wold en Reestdal.

Het geld komt uit een budget van het ministerie van Economische Zaken dat is vrijgemaakt om de natuur in 2013 landelijk met bijna 112 miljoen euro een extra impuls te geven.

Voor Drenthe betekent dit dat voor het Bargerveen 7 miljoen euro, de Reest 2,7 miljoen euro, het Drents-Friese Wold 1,3 miljoen euro en voor de drie projecten in het Hunzedal 8,5 miljoen euro.

Waterschappen

De bijdrage van provincie Drenthe voor deze projecten bedraagt 2 miljoen euro. Ook participeren de waterschappen Hunze en Aa's, Reest en Wieden en Velt en Vecht, de betrokken gemeenten en de terreinbeheerders in deze projecten.

De totale investering komt daarmee uit op 36 miljoen euro voor een periode van drie tot vier jaar.

Samenwerking

De Reest en het Drents-Friese Wold kunnen bovendien door samenwerking met de buurprovincies interprovinciaal worden uitgevoerd. Zo gaat Overijssel toch meewerken aan het verbeteren van de wateropvang in het Reestdal.

De projecten moeten de komende vier jaar leiden tot zichtbare resultaten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer