Twijfels bij handelaren over Pommak

De Belgische aardappelhandelaren, verenigd in Belgapom, hebben toegezegd mee te werken aan het nieuwe prijsinformatiesysteem Pommak. Toch zijn er twijfels over de werkbaarheid.

Tijdens de presentatie van Pommak gisteren in Oudenaarde, vlakbij Gent, gaven enkele handelaren te kennen vooral op te zien tegen de administratieve rompslomp die het systeem met zich meebrengt.

Via Pommak worden aardappeltransacties op een speciale website gepubliceerd. Telers of afnemers voeren de transacties in en de kopende of verkopende partij moet de deal bevestigen.

Extra personeel

'Ik heb begrepen dat wij alleen transacties moeten bevestigen', aldus een Belgische handelaar. 'Het is voor ons niet te doen om alle partijen aardappelen die we inkopen handmatig in het systeem te zetten. Dan hebben we extra personeel nodig.'

Belgacom, de organisatie voor de Belgische aardappelhandel, heeft toegezegd dat tien tot twintig handelsbedrijven hun medewerking verlenen aan Pommak. Van deze bedrijven wordt verwacht dat ze hun meeste transacties aanmelden bij het prijsinformatiesysteem.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer