Provinciale kritiek beregening waterschappen

Provincies Gelderland, Overijssel en Drenthe vinden de ontwerp-beregeningsregeling van vijf waterschappen in Noord- en Oost-Nederland tekortschieten.

De drie provincies dienen een gezamenlijke zienswijze in op de regeling waarin ze aandringen op aanscherping. De ontwerp-regeling heeft alleen betrekking op nieuwe onttrekkingen en regelt niets voor bestaande beregeninginstallaties.

Dat kan volgens provincie Overijssel ongewenste effecten hebben op natuurgebieden en de zoetwatervoorziening. Ook Drenthe heeft moeite met de gevolgen voor de natuurwaarden.

Gelderland vindt dat de ontwerp-beregeningsregeling beter moet aansluiten bij het Provinciale Waterplan. Ook de gezamenlijke natuurorganisaties dienen een zienswijze in.

Verbaasd

Peter Schrijver, dagelijks bestuurslid van waterschap Rijn en IJssel, is verbaasd dat in deze fase van de besluitvorming nog opmerkingen vanuit provincies en natuurorganisaties komen.

'Voordat de regeling is opgesteld, is er uitgebreid bestuurlijk contact geweest tussen alle partijen. Dat was volgens mij zeer constructief en heeft onder andere geleid tot een goede hydrologische onderbouwing van de regeling.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer