Nederland wil China helpen met kadavers

Nederland heeft het Chinese ministerie van Landbouw hulp aangeboden op het gebied van dierdestructie- en verwerking, meldt de NOS.

De afgelopen weken dreven er tienduizenden kadavers van varkens in rivier de Huangpu, in de buurt van Sjanghai. Deze week werden er ook duizend dode eenden ontdekt.

Volgens de Chinese overheid is er geen sprake van een epidemie, maar de Chinezen maken zich zorgen over hun drinkwater dat uit de rivieren komt.

Varkenspest

Nederland kan helpen, zegt de Nederlandse consul-generaal in Sjanghai Peter Potman. 'We zijn in Nederland door schade en schande wijs geworden vanwege de varkenspest eind jaren 90.'

Daardoor staat volgens hem nu een systeem dat heel goed in staat is voortdurende monitoring te plegen op de veestapel. 'Als er zieke dieren worden ontdekt, kan er snel en adequaat worden opgetreden. Dat willen de Chinezen ook.'

Verbrand of begraven

Op dit moment worden in China dode en zieke dieren door de overheid afgevoerd en verbrand of begraven. Maar er is onvoldoende capaciteit in de verbrandingsovens en het begraven van de kadavers kost de boeren hun land.

Bovendien moeten ze betalen om hun dieren af te laten voeren. Veel boeren hebben daar geen geld voor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer