Waterproef in Drentse beekdalen

LTO Noord Drenthe wil dat op twee plaatsen de effecten van een robuuster watersysteem in de Drentse beekdalen worden gemeten. Dat moet dan voordat de provinciale beekdalenvisie wordt vastgesteld.

LTO Noord Drenthe vindt dat de gevolgen van een ander waterbeheer in de provincie zo ingrijpend zijn dat niet overhaast een ander beleid kan worden ingevoerd.

Zoals de plannen er nu liggen, krijgt de landbouw in grote delen van de provincie anders te maken met onoverkoombare opbrengstverliezen, verwacht LTO Noord.

Bescherming grondgebruiker

'Bij de invoering van functie volgt peil valt alle bescherming van de grondgebruiker weg’, zegt voorzitter Arend Steenbergen van LTO Noord Drenthe. ‘Daarom moeten we eerst vaststellen wat de gevolgen zijn van zo’n robuuster beeksysteem.’

LTO heeft het provinciebestuur nu voorgesteld proeven op te zetten in een beekdal met veel verbrede landbouwbedrijven en op een locatie waar voornamelijk productielandbouw zit. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de grondsoorten veen en zand.

Haalbaar en betaalbaar

Als het aan Steenbergen ligt, worden de uitkomsten maatgevend voor wat haalbaar en betaalbaar is. De provincie heeft nog niet gereageerd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer