Dierenbescherming: geen Brabantse visie

In de Brabantse notitie 'Transitie naar een zorgvuldige veehouderij 2020' is niet of nauwelijks sprake van een visie op dierenwelzijn. Dat stelt de Dierenbescherming in een brief aan provincie Noord-Brabant.

Dierenbescherming vindt zelfs dat sommige beleidslijnen ten koste van het dierenwelzijn kunnen gaan.

De organisatie dringt er daarom bij Provinciale Staten (PS) op aan om Gedeputeerde Staten op te dragen eerst een visie op dierenwelzijn in de veehouderij te ontwikkelen.

Integrale aanpak

Pas daarna kan PS volgens de Dierenbescherming aangeven hoe zij door optimalisatie van verschillende deelaspecten tot een integrale aanpak denkt te komen. Te denken valt aan volksgezondheid, dierenwelzijn, milieu en ruimtelijke inpassing.

'Noord-Brabant zegt nu dierenwelzijn wel in haar beleid te willen betrekken en dat juichen wij toe. Bij ons weten wordt bij de discussie over het veehouderijbeleid in Noord-Brabant dierenwelzijn echter nauwelijks in ogenschouw genomen', staat in de brief.

Overlast en risico's

Dierenbescherming begrijpt dat provincie Noord-Brabant op zo kort mogelijke termijn de overlast en risico’s van de intensieve veehouderij voor de omwonenden wil aanpakken.

'Het zou een gemiste kans zijn als daarbij niet van meet af aan ook het welzijn van dieren wordt meegenomen', stelt de organisatie in de brief.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer