Regge en Dinkel past peil Doorbraak aan

Waterschap Regge en Dinkel gaat het peil in de stuw bij de Keursweg in Almelo verlagen. Daarmee hoopt het waterschap de wateroverlast als gevolg van de aanleg van de nieuwe watergang Doorbraak weg te nemen.

De Doorbraak tussen Almelo en IJpelo en het daarbij behorende gebied liggen volgens boeren namelijk te hoog. Het water uit hun aangrenzende percelen en sloten kan daardoor niet meer weg stromen.

Bijkomend probleem is het Twentekanaal. Deze is na het uitbaggeren in 2010 lek en kwelwater stroomt nu het aanliggende gebied in.

Onderhoud

Regge en Dinkel heeft zich de kritiek van de boeren aangetrokken en gaat nu het waterpeil in de stuw bij de Keursweg 20 tot 30 centimeter verlagen.

Ook wil het waterschap duikers verlagen en onderhoud plegen aan de watergangen, waardoor het water sneller weg kan. Er komen extra peilbuizen zodat het waterschap het gebied goed kan blijven monitoren.

Kwel Twentekanaal

Tegen de kwel vanuit het Twentekanaal kan het waterschap niet veel doen. De verwachting bestond dat na het uitdiepen van het kanaal de kwel binnen een paar jaar zou stoppen vanwege het dichtslibben van de grond. Dat is niet gebeurd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer