Akkoord verdiepen watergangen in Rijnland

Het eerste 'verdiepingscontract' voor de drooggemaakte polder aan de westzijde van Aarlanderveen wordt volgende week woensdag een feit. Dan ondertekent hoogheemraad Pieter Hellinga van Rijnland het contract met Jaap Verduijn, boer en eigenaar van een kanoverhuurbedrijf.

Hoogheemraadschap van Rijnland combineert hiermee de baggerverplichting van grondeigenaren met de eigen wens om de watergangen in de polder te verdiepen. Dat komt vooral de ecologie in sloten ten goede.

Eenmalig slaan Rijnland en grondeigenaar de handen ineen en delen ze de kosten. Een constructie die bij succes, vaker wordt toegepast.

Baggeren

Rijnland baggert dit jaar de grote watergangen in de polder, maar wil ook de kleinere sloten (vanaf 2,5 meter breed) iets dieper baggeren dan voorheen.

Hoewel de aanliggende grondeigenaren in de polder de plicht hebben kleine watergangen zelf te baggeren, is het verdiepen een wens van Rijnland. Daarom wordt voor een pragmatische aanpak gekozen.

Onderhoudsplicht

De grondeigenaren en Rijnland delen de kosten en bepalen samen hoe, door wie en wanneer het werk wordt uitgevoerd. Om dit voor elkaar te krijgen, schuift Rijnland dit voorjaar aan bij alle 67 eigenaren met een onderhoudsplicht.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer