LTO Gelderland vreest voor natte percelen

LTO Noord Gelderland is bang voor schaduwwerking van hydrologische beschermingsgebieden op landbouwpercelen. Deze gebieden staan in het eerste concept van de omgevingsvisie van de provincie.

De hydrologische beïnvloedingsgebieden natte natuur zijn volgens de provincie nodig om de Gelderse natuur die afhankelijk is van water te beschermen.

Uit het concept blijkt dat bij landbouwgrond dat grenst aan verdrogingsgevoelige natuur - de TOP-gebieden - hydrologische beschermingszones nodig zijn. Volgens LTO Noord Gelderland gaat het om meer dan vijftig van deze TOP-gebieden.

Planologische schaduwwerking

LTO Gelderland ging ervan uit dat planologische schaduwwerking op landbouwgrond geregeld zou zijn. Ze houdt de vinger dan ook stevig aan de pols bij verdere uitwerking van de omgevingsvisie.

Ook blijkt uit de omgevingsvisie dat opwaardering van natte ecologische verbindingszones naar klimaatcorridors nodig is om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Hiermee lijken de ecologische verbindingszones langs watergangen opnieuw terug te zijn.

Concept omgevingsvisie

De Statencommissie Ruimtelijke Ordening, Water en Wonen discussieert volgende week woensdag voor het eerst over het concept van de omgevingsvisie.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer