Boer en ANV-voorman Stolwijk overleden

Melvin Stolwijk, melkveehouder en voorzitter van agrarische natuurvereniging (ANV) De Parmey, is eind vorige week overleden. Hij nam zelf afscheid van het leven.

Stolwijk was melkveehouder aan de Meije in de Zuid-Hollandse gemeente Bodegraven. Hij was getrouwd en had twee kinderen.

In het Algemeen Dagblad van zaterdag stonden diverse rouwadvertenties van familie, organisties en bewoners uit de omgeving die hun steun betuigden aan de familie.

Stolwijk stond bekend als een pionier voor wie er geen schutting tussen landbouw en natuur bestond. Op zijn bedrijf combineerde hij landbouw en natuur met elkaar.

Natuurbeheer

Ook behoorde hij tot de groep van tien boeren die vorig jaar op uitnodiging van toenmalig staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw een advies heeft geformuleerd over de toekomst van het agrarisch natuurbeheer.

Stolwijk was zeer actief en behoorde tot de voorlopers die deelnamen aan initiatieven om de bedrijsfvoering te verbeteren. Zo heeft hij onderwaterdrainage aangelegd en maakte hij deel uit van het praktijknetwerk onderwaterdrainge in het westelijk veenweidegebied.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer