Hollandse Delta verstuurt aanslagen

Belastingkantoor SVHW heeft in opdracht van waterschap Hollandse Delta deze week de aanslagen voor waterschapsbelasting verstuurd.

Eind vorig jaar waren er grote problemen met de inning van de waterschapsbelasting. Tientallen boeren op Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Hoeksche Waard kregen een forse aanslag voor waterzuiveringsheffing, terwijl ze geen riolering hebben en niet lozen op het oppervlaktewater.

SVHW kreeg vervolgens veel klachten en heeft veel aanslagen toen vernietigd.

Geld nodig

Om alle werkzaamheden in 2013 uit te voeren, heeft het waterschap 137,5 miljoen euro aan belastingopbrengsten nodig. 'De totaal benodigde belastingopbrengst is 0,5% hoger dan die van 2012', verklaart dijkgraaf Jan Geluk van Hollandse Delta.

'Met name in een laaggelegen en zowel stedelijke als landelijke omgeving als Zuid-Holland Zuid, is de zorg voor waterveiligheid en waterkwaliteit cruciaal voor de leefbaarheid in het gebied. De inwoners betalen belasting voor het algemene belang dat zij hebben bij de uitvoering van de waterschapstaken. Deze belangen kunnen verschillen. Daarom zal de belastingaanslag van een huiseigenaar anders zijn dan die van iemand die landbouwgrond bezit.'

Het is mogelijk om de waterschapsbelasting gespreid in tien maandelijkse termijnen te betalen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer