Krant+volgt+Brabantse+big+van+fok+tot+vork
© Gelderlander

Krant volgt Brabantse big van fok tot vork

Dagblad de Gelderlander volgt sinds deze week het leven van een big van de Brabantse varkenshouder Gerbert Oosterlaken uit Beers.

Journalist Frank Houtappels van het regionale dagblad vroeg zich af wat voor leven een varken nu echt heeft in het druk met varkens bevolkte Brabant. Hij besloot daarom een dier uit in één van de vele varkenshouderijen in die regio te adopteren.

Varkenshouder Oosterlaken uit Beers ontvangt de journalist het komende half jaar op zijn bedrijf.

Twitter

Houtappels maakt elke maand een reportage en volgt het dier, dat afgelopen zaterdag is geboren, tot aan de slacht in juli. Op Twitter wordt het leven van de big gevolgd onder de accountnaam @big_5566. Het account heeft inmiddels honderden volgers.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  11° / 3°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  70 %
 • Woensdag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer