Extra klanten voor paardenslager

Het schandaal rond de diepvrieslasagne met paardenvlees in plaats van rundvlees, legt paardenslagerij Henk Wisker uit Haarlem geen windeieren.

Het ambachtelijke slagersbedrijf (sinds 1934) trekt gek genoeg veel meer klanten door de aandacht voor paardenvlees. 'Mensen ontdekken blijkbaar hoe gezond paardenvlees eigenlijk is', zegt de slager.

Peter Wisker, die het bedrijf van zijn vader overnam, ziet allemaal klanten in zijn zaak die daar voorheen niet kwamen.

'Niks mis met paardenvlees'

Op de website van de slager verdriedubbelde het aantal bezoekers. 'Met paardenvlees is niets mis. Dat kan je van sommig ander vlees niet zeggen.'

Geen paard wordt gefokt voor de slacht, geeft Wisker aan. 'Als ze blessures oplopen en niet meer te genezen zijn, zijn ze soms beschikbaar voor de slacht. En er zijn in Nederland natuurlijk enorm veel paarden.'

De slager slacht drie à vier paarden per week.

ANP

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer